Duit ini saya mahu guna untuk beli makanan kucing saya. Click Please!

19.8.08

Ghost Train punya cerita.



Ghost Train punya cerita.
........

Berminggu nan lalu.

“Bang, kita balik kampung naik keretapi ek? Aku.
“Lambat sampai tu.” Dia.
“Takpe, naik keretapi romantic wooo! Tambang pun murah” Kata aku.
“Ye ler..ikut awak naik keretapi.” Dia

------------------------------------------------------------

Semalam.

Aku called dia.
“Bang cepat balik.”
Nape pulak, awak nampak tak jam tu. Syif saya belum habis laaaa!”
“Cepatlah saya takut ni”
“Takut apa pulak”
“ Ni, haaa...Ghost Train dah start.”
Oit! oit!. Takut kalu, tak payah tengok laaaa!”
“Okay! Abih kerja balik. Tak balik, nanti pergi tidur atas keretapi kat UKM tau”

Huh! Belum aku habiskan ayat terakhir, dia off telefon.

Cheh!

------------------------------------------------------------

Pagi tadi.

“Mak called tadi. Suruh kita balik Perak. Kita naik keretapi ek?” Dia.
“Tak mau..tak mau...nanti ternaik Ghost Train. Sape susah?” Aku.

Cheh!

Nota kaki:
Kawan-kawan,
Ghost Train merupakan filem Korea, yang ditayangkan tivi tiga(suku) semalam.
Aku suka ahaks! Seram wooo!

.......

17 ulasan:

S.YanaZ berkata...

Kakak Waterlily,

smue ketapi yg menuju ke Perak ialah 'Ghost Train...'


Apa macam? Ada BERANN?
:]]

kad0k. berkata...

sy ada pengalaman menaiki keretapi dr kl ke penang.sy bertolak dr pukul 10pm..smpi disana pukul 8am..naik kematu montot tau...so brani ke naik selama tu?...:p..hahaha

Sri Diah berkata...

Wakaka... akak pun tonton cerita tu mlm semalam. Best wooo... Eh, WL jangan pandang belakang!

cikgooden berkata...

waduuhh...tadi kemain brani kau yer..skang napa takut?

salam ziarah kak WL....

p/s: dulu masa sekolah kat ipoh selalu ulang alik naik keretapi masa cuti penggal...selalunya dok kat tangga sambil menikmati angin lalu...kah kah kah(kalau diingat balik...buatnya terjatuh...arwah aku..)

p/s/s: Dah selongkar habis isi rumah nih...minta maaf. tak minta izin dari awal..

p/s/s/s: mai la melawat umah aku!

A t i Q a h berkata...

hoho.
nasib baik tak da di selitkan imej2 seram. kalau tak, mau saye lari dulu before baca entrinya. haha.

Amalina berkata...

takut2 pun tgk jgk tu... takut2 kucing namanya, hihihi.

Ungku Nor berkata...

seram eh??

tuh laa..patutnya awk tgk tilawah alQuran kat tv1 je.
*sebab akak kena tengok tilawah..ada org tukar chanel*

hahahaha ;p

Si Kachak Suparjo berkata...

Ek eleh kak.
Dah tau takot nak tgk gak.

Appadaaaa!

ha ha.

t.a.t.a berkata...

citer tu mmg best! tapi kalau pun takut tetap nak tgk.

suparjoe! sibuk la kau. tahap kekachakan kau telah merudum ye, padan muker! har har har..

IBU KUMBANG berkata...

saya lebih rela tengok keluang man dari nengok cerita serammmmmmmm!

Tok Rimau berkata...

hantar mail ke tokrimauatgmail.com. nanti tok invite.

Pa'chik berkata...

takut hapa gostren... ekekek...

alinaabdullah berkata...

kat kelantan pengangkutan utama keretapi. jadi derang dah tak heran naik keretapi hantu. teksi hantu pun ada. huhu.

violet berkata...

ghost tren kat m'sia ni tak dak kot.hehee...

tp penah dgr citer psl lrt. yg laluannya kt bwh kaw kubur kt ampang.

seorg mak dan anak keciknya berdua je dlm tren ms tu. malam. tak de sesape. hanya mereka berdua shj.

"mak, nape dorg sume ni pakai tudung ikat kt ats kepala?" anaknyer. tiba2.

"waaaaa..." maknyer. dlm hati.

en_me berkata...

me suker naik keteapi belah belakang.. lambat sikit sampai.. ekeke

blackpurple @ jowopinter berkata...

Itukan cuma cerita :D

Water Lily berkata...

Purp,
Ahaa! Tu lah pasal. Entah apa-apa le akak ni :)

Me,
Ye..akak juga suka gerabak yang terakhir.

Vee,
Siapakah mak itu? Vee ek? Huuhu..

Alina,
Ye..ye..hantu sungguh! :p

Chik,
Entah! hahahah!

Tok,
Terima kasih.

Emi,
Keluang man? Ohhh..sungguh tidak romantikkkk!

Ta,
Ketakutan itu menarik-narik aku untuk terus menonton :p

ps: Jgn kacau..dia kan kachak hahaha!

Adik kachak,
Mata kak Lily ni yang jahat,nak juga tengok.

Kak Ungku,
Baik..malam ni kite tengok. Apasal aku boleh lupa tilawah?(Sambil tutup muka, sebab malu hahaah)

Amal,
Lagi takut lagi best hape hehehe..

Cikgu,
Hahaha..nasib tak jatuh..kalau jatuh sah..

Kejap2 lagi akak pi. Add, no rumah mana..Rumah yang mana? Ayaq kopi ada dak hahahah!

Tiqah,
Woooo..malas nak letak gambar tu. Nanti Tiqah takdapat baca hehehe..

Kak Sri,
Akak pun tengok juga. Best kan..seronok takutkan diri sendiri hahahah.:)

Yanaz,
Uhuks! Ye ke? Kensel laaaa!

Kadok,
Yeye..akak tau. Naik bas pun dah tak boleh tahan wooo.

Sebenarnya tu adalah gimik je.Nak suruh dia balik awal. Aiseh! Tak menjadi.:D