Langkau ke kandungan utama

TAG...TAG..TAG

my lazy boy KOKO


Now, for the tag...Shah Talk Only

1. Name one person who made you laugh last night.
Boy- adik angkat saya

2. What were you doing at 0800?
Tengok berita kat tv propaganda

3. What were you doing 30 minutes ago?
I am bloghopping & surfing. Dengan entry tanpa tajuk.

4. What happened to you in 2006?
Tak ingat..Melayu mudah lupa he..he..he..

5. What was the last thing you said out loud?
"Koko”…saya panggil nama kucing baru saya.

6. How many beverages did you have today?
Many….bercawan-cawan..bergelas-gelas dan bertin-tin...

7. What colour is your hairbrush?
Well, green(mesra alam)

8. What was the last thing you paid for?
Accessory- rantai manik harga RM15…tak sempat nak bergaya dengannya,kucing saya dah kusut-kusutkan hu..hu…hu..

9. Where were you last night?
Atas katil..tidur mati

10. What colour is your front door?
Brown..tak perlu tukar cat sebab bukan rumah sendiri

11. Where do you keep your change?
Tengoklah…berapa jumlahnya he..he..he..

12. What's the weather like today?
Panas…panas..bersama zirafah di zoo

13. What's the best ice-cream flavour?
Saya tak suka aiskerim

14. What excites you?
Okay…I ask you again..what exites you…but don’t give the same answer lor…

15. Do you want to cut your hair?
Well, if I do, my hubby will killed me.

16. Are you over the age of 25?
Yes…I am 73 years old grandma he..he..he..

17. Do you talk a lot?
Nope. Depend on the topic but I can’t talk a lot.

18. Do you watch the O.C?
O.C???What is that? Is that a movie or TV series?

19. Do you know anyone named Steven?
Cat Steven aka Yusuf Islam

20. Do you make your own words?
Nope…but I still thinking what and how…

21. Are you a jealous person?
I can be.

22. Name a friend whose name starts with the letter 'A'.
Awissukorni (my childhood friend)

23. Name a friend whose name starts with the letter 'K'.
Hmm..Kerpie, Kak Nor, Kak Tie bla..bla..bla…

24. Who's the first person on your received call list?
Er......my hubby..nope...ha..ha..ha..

25. What does the last text message you received say?
Sorry made you waiting so long ( geram…tiada maaf bagimu)

26. Do you chew on the straw?
Why I should do that? Give me a reason.

27. Do you have curly hair?
Yes of course…err...tercakap plak...aurat hu...huu..hu ...

28. What's the next place you're going to?
Bed. Nice dream babe..

29. Who's the rudest person in your life?
So many, can I put you here or not? No laaaa.....

30. What was the last thing you ate?
Mee Maggi perisa kari.

31. Will you get married in the future?
I intend to…he..he…hee..when I am 73 and my hubby not here anymore he..he..he...(kalau panjang umur lagi...ada hati rupanya aku...)

32. What was the best movie you've seen in past 2 weeks?
Bukan movie…telemovie sempena Aidiladha kat TV memang menyentuh hati & mengingatkan “mati”.

33. Is there anyone I like right now?
Biarlah rahsia.

34. When was the last time you did the dishes?
Just few minutes ago….mee kari (mee Maggie)he..he..he..

35. Are you currently depressed?
Yup….hee..hee…here..look this entry

36. Did you cry today?
Should I?Nope.....

37. Why did you answer and post this?
Suka-suka….saja-saja & takde kerja

38. Tag 5 people who would do this.
Hmm...who else
a. Kak Ungku Nor
b. Naha
c. Najib
d. Mama R
e. who else aaaa…..(no idea)

Okay.That's my part done. Semoga Shah berpuas hati dan bagi gred A. (susah ni..ngalahkan soalan tugasan) Happy tagging, guys.

Ulasan

de_kerinchi berkata…
Salam waterlily,

samaler kita ke tag....

Versi pun sam huhhu..
cakapaje berkata…
Salam WL,

Setelah diteliti oleh para juri TAG dan badan kehakiman Cakapaje, dan walaupun terdapat beberapa jawapan yang dimusykilkan dan disyak telah diciplak, maka keputusan yang telah diambil adalah keputusan majoriti iaitu...WL telah lulus dengan warna terbang :)

Thanks for being a sport :)
waterlily berkata…
Shah,
La ciplak ka? Ingat tak perasan..hee...he..tp betul mlm td saya makan maggie mee pe....

De_ kerinci,
Awak ciplak jugak ke? :D
Ungku Nor berkata…
alahaiii..kena tag pulakk.
bebila senang la baru akak jawab, okeh?

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…