Langkau ke kandungan utama

Siapa cantik/who beautiful???

Ballet Dancer
Mrs.Kim
"Medical model "akan berkata kami (orang seperti saya,Mrs. Kim dan lain-lain) tidak patut berada di pentas. Jika anda melihat dari perspektif "sosial model" orang seperti kami juga boleh ke pentas......Kecantikan itu bersifat subjektif.....

Ulasan

Salam sdr WL,

Beauty lies in the eyes of the beholder

Kecantikan bukan setakat dilihat dari lahiriah, tapi batiniah juga. Bagi sayalah. :)
naha berkata…
Cantik disini boleh disukat dengan daya tarikan orang kepadanya. Maka dengan itu saya katakan dua2 gambar ini mempunyai daya tarikan yang sama. Kalau orang boleh mengagumi tarian ballet tu kenapa tidak taihen>>>HIDUP TAIHEN!
waterlily berkata…
ThankS Naha for the nice comment & support :) Hope many people support us like you.It'll motivate us.

Terima kasih BP@JP. Yup agreed...semua orang punya persepsi sendiri ttg kecantikan.

Catatan popular daripada blog ini

Sekaki Payung Kertas

Foto pinjam

Kala langit muram dan meruntuhkan molekul-molekul H2O; di waktu dingin basah begini, ingatan pun menguakkan pintu ke zaman lalu.

Sekaki payung kertas dalam kenangan. Abah(allahyarham) sering-sering menggunakannya ketika berbasikal di waktu hujan.
Orang kampung juga menggunakannya ketika kehujanan. Atau mengiringi jenazah ke teratak sementara menunggu hari perhitungan.

Biarpun puluhan tahun berlalu, aromanya masih terbau-bau. Waktu itu ia cuma berwarna asli. Coklat kehitaman.

Wangi!!

Saya sering-sering menghidunya. Ketagihan. Umpama penghidu gam. Rasa mau dipatah-patahkan bilah-bilah rantingnya dan diratah-ratah.

Memang gila!

Kini.

Payung kertas berganti nylon. Walau bercorak cantik warna-warna, hilang seri tanpa aroma.
Katanya nylon tahan lebih lama!

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…