Langkau ke kandungan utama

LORNA SWEETIE SENT THIS TO ME

Isk..isk..siannya tikus ni...
Very poor rat....
Even when you are having a really bad day, someone will still try to screw you!!!!

p/s: Lorna macam tau-tau saja...saya dalam dilema


Ulasan

Salam sdri WL,

Tikus yang satu lagi itu, hidup lagi ataupun sudah mati? Kasihan.

Dilema apakah itu sdri WL?

:)
waterlily berkata…
Salam BP,
Terima kasih kerana singgah lagi ke sini.
Dilema? Bukan saya dilema..cabaran. Biasalah adat kehidupan.

Tikus tu..ntahlah...dah mati kut...tapi saya hidup lagi :P.
Alhamdulillah:))masih bisa tersenyum...
faizul berkata…
kak mar, lain macam jer tikus yang kat belakang tu...
Naha berkata…
Necrophilia
Saya ingatkan manusia je ada penyakit Necrophilia iaitu buat sex dengan bangkai rupa2 nya bila check dlm internert binatang pun ada termasuk haiwan burung.Nice Shot (blushing!)
cakapaje berkata…
Salam WL,

Rasanya tadi dah tinggalkan komen, tapi entah ke mana pula pergi dia...takut tikus atas tu makan pula :)

Talking of which, saya copy ye gambar atas tu...its too good an opportunistic shot not to keep :)

Btw, WL dalam dilema? Taknak share ngan sahabat lain ke?
waterlily berkata…
Necrophilia....ada ka Naha?...ingat manusia jer yg tak senonoh...fedhofelia dah melambak2 dah..isk..isk..dunia akhir zaman agaknya..

Faizul,
memang sadis:( manusia pun ada jenis tu....

Sdr BP,
Silalah download pix ni & karanglah satu cerita. Anda pandai bercerita...

p/s-harap2 tak le sampai senasib dengan tikus yang dah mati tu.
waterlily berkata…
Shah Talk Only,
Silalah dload....saya ngeri tgk gambo tu - sadis sungguh jika manusia berbuat sebegitu rupa.

Delima...hmmm..biasalah tgh cari sponsor mau bikin teater. Look at the other link :)
posmen berkata…
ni kes naya ni.. patut hukum gantung je.. hehe

skang ni pun mcm ada menda yg sama berlaku dlm masyarakat. kes amek kesempatan..
waterlily berkata…
Dik Posmen,
Saya melihat pix ini secara simbolik....memang ada manusia yg bersifat begini. Tak percaya....lihatlah mangsa kemalangan jalanraya. Yang datang nak menolong tak ramai kut,tapi yang nak mencuri ramai. Rasanya - jika mangsa kemalangan tu seorang wanita cantik lagi seksi & lokasi kemalangan tu pulak jauh terpencil dari pandangan ramai, cuba fikir2...mungkin ada yang berkelakuan durjana seperti sang tikus di atas.
budak (lara) berkata…
Salam.
Siot je tikus itu.

Mungkin ada manusia begitu. Kot biarlah hantu si mati tu datang cekik manusia perangai camtu. Biar mampos. Sengal sungguh kalu perangai camtu
arsaili berkata…
salam, kesian tikus tu...macam seekor masih hidup cuba membantu kwn yg tersepit - pengajaran yg baik bertolong bantu semasa kawan susah...
Dr Azwan berkata…
Tikus belakang nih sedang menangguk di air yang keruh... Soalan saya berbeza sket.. siapa Lorna sweetie ni?.
waterlily berkata…
Arsaili.
Pada mulanya saya juga melihat photo2 ini dari perspektif yang saudara yang saudara katakan. Tapi bila dilihat untuk kali bersama mseej peringatan LOrna & komen Naha - baru perasan si tikus ini sedang mengambil kesempatan.(Necrophilia).

Adik BYL,
Kadangkala sebagai manusia,kita mungkin tidak dapat menghukum pelbagai perbuatan diluar garis2 kemanusiaan ini. Namun tiada yang akan terlepas dari hukuman Tuhan.

Dr. Azwan,
Lorna sweetie adalah teman saya. Sekarang sedang mengikuti pengajian di ASWARA. Dia merupakan volunteer untuk project teater saya(sila lihat link lagi satu "Art of Body Expreesion")Sudikah jadi volunter saya? Saya perlukan pak doktor juga sebab performers adalah OKU. OKU macam orang tua juga - selalu ada health problem :D

Salam kenal-kenalan. Terima kasih singgah di ruang nan sempit dan terbatas ini. Singgah2lah lagi.
Sastri berkata…
uih... kuat jugak yea nafsu tikuih hat sekoq tu... partner dah meninggal pun, dia boleh turn on lagi... huhuhu...

apa pun dilema kak WL, sas pasti akak tabah menghadapinya...
waterlily berkata…
Sas,
Tikus itu telah almaklum berotak tapi tidak berakal. Manusia bagaimana ya...akal sahaja tentu tidak mencukupi...perlukan iman dan iman perlukan amal. Tak gitu dik Sas?(ceh...rasa macam ustazah plak ekeke...:D)
Thanks sebab mampir lagi.
de_kerinchi berkata…
salam waterlily,

Dah nama nya sang haiwan, memang begitu resmi nya..tapi yang jelik ya manusia pun nak ikut perangai haiwan...
waterlily berkata…
Sdr de_kerinci,
Ulasan anda tepat. Terima kasih singgah ke mari.

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…