Langkau ke kandungan utama

Sembang kosong bersama

Pay & my hubby
BUZZ!!!
Hafizzhal Bukhary Borhan: askum kak
Hafizzhal Bukhary Borhan: watpe tuh?
Hafizzhal Bukhary Borhan: bz ke?
WL: salam..ngah update blog baru
Hafizzhal Bukhary Borhan: oh
Hafizzhal Bukhary Borhan: kak..
Hafizzhal Bukhary Borhan: nk mintak pendapat neh
Hafizzhal Bukhary Borhan: saya nk spray keta
Hafizzhal Bukhary Borhan: tak tau nk wat kaler ape
WL: black aa..hitam itu menawan
Hafizzhal Bukhary Borhan: putih tak cantik ke kak?
WL: putih memang cantik..suci bersih..kan lambang kesucian tp cepat cemar
Hafizzhal Bukhary Borhan: hehehe..
WL: kereta tahun baru ee?
Hafizzhal Bukhary Borhan: hehe
Hafizzhal Bukhary Borhan: lebeh kurang ar
Hafizzhal Bukhary Borhan: skang tengah dok pk nk wat kaler ape neh
Hafizzhal Bukhary Borhan: saya nk buat biru..tapi cm tgk putih pun cantik
Hafizzhal Bukhary Borhan: itam tuh da byk sangat org pakai plak
Hafizzhal Bukhary Borhan: kete besor neh kang nampak tua lak.
Hafizzhal Bukhary Borhan: nk buat kaler yg nampak muda
WL: haa..kaler biru kak sokong
WL: merah garang sangat
Hafizzhal Bukhary Borhan: kaler pink ook tak?hehehehe
WL: pink?ini kreta bukan pink panther lah
Hafizzhal Bukhary Borhan: hehehe
Hafizzhal Bukhary Borhan: biru ada beberapa biru plak tuh
Hafizzhal Bukhary Borhan: biru gelap
Hafizzhal Bukhary Borhan: adoi..
Hafizzhal Bukhary Borhan: mane satu la akak
WL: hijau-mesra alam..he..he..senang2 Pay beli semua kaler
WL: kalau kak pun tak tau nak pilih .semua cantik
Hafizzhal Bukhary Borhan: tuh ar
Hafizzhal Bukhary Borhan: sume cm boleh je masuk
Hafizzhal Bukhary Borhan: ish..
Hafizzhal Bukhary Borhan: tapi neh nk pakai lame neh
WL: kak pilih hitam,biru,putih..combinekan sekali kaler tu ahaks!!
WL: okeh..Biru ler
WL: err..yg sebelah tu sapa
WL: girlfren baru 2008 ke?
WL: putih cantik laaa
Hafizzhal Bukhary Borhan: ehe..
Hafizzhal Bukhary Borhan: tak ar
Hafizzhal Bukhary Borhan: tu anak murid saya la kak..
Hafizzhal Bukhary Borhan: adoi..
Hafizzhal Bukhary Borhan: erm..
Hafizzhal Bukhary Borhan: biru..ke putih neh kak?
Hafizzhal Bukhary Borhan: saya ada dua kaler je duk pk
Hafizzhal Bukhary Borhan: biru atau putih
WL: putih...tapi kene rajin skit aaa
Hafizzhal Bukhary Borhan: putih bonet itam atau putih sume?
WL: ko ni macam2..akak bukan pakar krete... tanya faiz ke..amy ke ok lah
WL: okeh putih sume
Hafizzhal Bukhary Borhan: jap
Hafizzhal Bukhary Borhan: kalo putih sume
WL: jap tanya abg
WL: abg kate all in white
Hafizzhal Bukhary Borhan: tak nampak cm limosin klia ke?
Hafizzhal Bukhary Borhan: hehehe
Hafizzhal Bukhary Borhan: tuh ar die
WL: abg kata biru bonet hitam lawa gak
Hafizzhal Bukhary Borhan: ye ke bang?
Hafizzhal Bukhary Borhan: hmm..
WL: macam nak pilih bini plak eh
Hafizzhal Bukhary Borhan: hehe
Hafizzhal Bukhary Borhan: tuh ar tuh
Hafizzhal Bukhary Borhan: dah seminggu dok pk neh
WL: dah tanya Faiz?
WL: Amy ke?
Hafizzhal Bukhary Borhan: derang tak online
Hafizzhal Bukhary Borhan: camne le nk tanye
WL: tanya la orang yg minat krete
Hafizzhal Bukhary Borhan: nk tanye camne
Hafizzhal Bukhary Borhan: derang tak online
WL: tanya girlfren la sb nak bwa die
WL: Hafizzhal Bukhary Borhan: die tgh tgk wayang
Hafizzhal Bukhary Borhan: hehe
WL: wayang?abih tu Pay tak g teman
Hafizzhal Bukhary Borhan: tak
Hafizzhal Bukhary Borhan: die tgh mrajuk ape tah
Hafizzhal Bukhary Borhan: maleh nk layan
Hafizzhal Bukhary Borhan: baik layan duk umah
Hafizzhal Bukhary Borhan: surf net
Hafizzhal Bukhary Borhan: tgk gamba
Hafizzhal Bukhary Borhan: amik gamba
Hafizzhal Bukhary Borhan: makan
Hafizzhal Bukhary Borhan: ehhee
WL: alaaa..ciannya die..cian juga kat adik akak neh
WL: kak pun dah lama x masuk flirck
Hafizzhal Bukhary Borhan: hehe
Hafizzhal Bukhary Borhan: tgk ar kt flickr
Hafizzhal Bukhary Borhan: ada a few pics baru upload
WL: jap lagi nak tgk..kak pun nak upload gambo kuceng baru nih
WL: aahaa..dah buat keputusan..kaler apa?
Hafizzhal Bukhary Borhan: pink?
Hafizzhal Bukhary Borhan: hahaha
WL: tu kaler orang pompuan .x brutal lansung hu..hu..hu
Hafizzhal Bukhary Borhan: hehehe
Hafizzhal Bukhary Borhan: baru ar kete gegadis
WL: http://waterlilysicksadcity.blogspot.com/
WL: link blog baru ada gombo Pay...entry mana ntah carilah
Hafizzhal Bukhary Borhan: tgh membaca
WL: selamat mbaca. dpat keputusan krete nak boh kaler apa bgtau akak yer..bawa akak sekali..kita round KL
WL: okeh nak g makan ni...dah makan ke?abg kirim salam
Hafizzhal Bukhary Borhan: blum
Hafizzhal Bukhary Borhan: ok kak
Hafizzhal Bukhary Borhan: makan sekenyang kenyangnye
WL: Pay tu yg kena makan..kurus melidi jer
Hafizzhal Bukhary Borhan: model kene la kurus kak
Hafizzhal Bukhary Borhan: hahahha
WL: yerler suka ati lah..janji tak sakit
WL: See ya. I gotta split.

Nota kaki WL :
Inilah perbualan saya dengan Pay di laman sembang YM. Teknologi maklumat menjadikan saya ramai teman maya...Pay salah seorang darinya..dari teman maya menjadi adik/sahabat saya dan suami. Terima kasih kepada insan yang membawa IT ke Malaysia. IT - jika buruk yang kita cari, maka buruklah yang ditemui.

ps: petang semalam saya chatting dengan orang yang suka BERCERITA tuuu.... :)

Ulasan

DeanSham berkata…
1. Buat colour belang2 macam bendera, baru patrotik.

2. Tak payah pasang bendera kecik masa 31 Ogos.

3. Nice background song. Original composition?
Wah! Sekali masuk dah ada 3 cerita baru. Tak apa, saya komen dulu. Kemudian saya baca perlahan-lahan. :)

Ya, syukur, dengan adanya teknologi berbual seperti YM, dapat kita bersembang. Dengan sesiapa sahaja, tak kira di mana. :D

Lain kali, senang-senang boleh sembang lagi, walaupun selalunya masa saya amat mencemburui saya bila saya mula bersembang di YM. He he he.
black tangled heart berkata…
yer...saya pun dah ada blog..hahhaa...


ym kan jimat duit.leh letak icon lagi..hehehe..ade audibles...
mama ranggie berkata…
betul kak lily...jgn salah guna udah lah...
Sastri berkata…
errr... cat kaler merah laa cantik, kasik garang sket... keskeskes...
arsaili berkata…
salam kak lily...yea..dengan IT maka banyak silaturrahim yg terjalin
PuteriSatu berkata…
salam kenal...tul kak...mang akan bertambah kawan....dan kita boleh bertukar pendapat..
waterlily berkata…
En Dean,
1. Warna tu tak rock, tapi patriotic – harap2 si Pay ni bersetuju dengan seuggestion anda 
2. tu lagu Spider…pinjam kejap. Boring sok kak Lily tukar lagi.
Ps: nama kamu Shamsudin @ James Dean ahaks!!!

BP,
Lain lagi kita chatting sampai jam 3 pagi ya…kamu kan banyak cerita 

Pay,
Kalau Faiz tahu ko berblog, dia mungkin gelak berguling-guling nanti: D

MR,
Thanks sebab singgah lagi….yup setuju aja deh( kak Lily ada kawan baru dari Indonesia)

Dik Sas,
Kaler merah tak sesuai dengan Pay…dia nampak “brutal” tapi tak brutal sangat…sebab ngajar bebudak sekolah. Cikgu sekarang mana leh brutal sangat, nanti kene saman :D

Arsaili,
Setuju…kak Lily boleh tau kamu pindah rumah walaupun tak kenal orangnya :D

Tuan Puteri Satu,
Terima kasih sebab singgah ke space kak Lily yang tak sepertinya ini. Singgah2lah lagi.

Salam kenal-kenalan.
faalifyazai berkata…
hahahahaha pejal ada blog rupanya... ingatkan orang ganas macam dia tak ambil peduli pasal coret-mencoret atas ruang digital ni.

hitam&putih susah nak jaga kat tempat macam malaysia ni, tambah lagi kat kota lumpur ni. senang kotor. kereta saya tu pun hari-hari berhabuk. kalau rajin basuh ok lah kan.

biru metallic cantik. nampak muda, ranggi,bergaya,hensem,gagah, murni dsb. :D sesuai lah untuk en Hafizzhal Bukhary Borhan. ntah dia dah cat ke belum?
waterlily berkata…
Faiz,
Entah la - akak rase dia belum cat lagi baru dok planning ni...dari entri ni ditulis sampai sekarang asik planning je. Tgh buat proposal untuk penaja kut :D

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…