Langkau ke kandungan utama

Catatan Hari ke 8

Masuk hari 8 
Sudah-sudahlah dalam catatan mood terluka. 
Aku cerita benda lain pulak.

Suatu hari adik warden merangkap jiran tingkat atas kediaman aku ternampak aku sedang menulis komen di blog Remy.  Dia kata di FB borak dengan Remy, di blog borak dengan Remy jugak.

"Siapa Remy ni ? Kak kenal ke ? "Tanya adik warden. Serius.

Sambil ketawa terkekeh-kekeh, aku kata kenalan maya saja.

"Oh! Kekasih gelap ya..cakap dengan abang hihihi.."

Aku ketawa sampai tak keluar suara.

Remy, siapa kau?

Lagu ini untuk kekasih-kekasih gelapku :pUlasan

So'od berkata…
Gelap. Memang gelap. Hahaha.
tasekM berkata…
kah kah.

nk tergelak baca komen sood.

remy...
walau ko gelap, kakak2 ko tetap sayang kat ko...

:D


.
Remy berkata…
Kahkahkah.

*bergenang air mata
Water Lily berkata…
Kak suka gelap-gelap ni So'od. Kekasih terang akak pun tak berapa nak terang ha ha..tengok sekarang akak bela sebakul warga Afrika hihihi..


Tas,
Ye..ye..kita tetap sayang dia kan.kan..kan.

Remy,
hihihi..aku gelak je la..

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…