Langkau ke kandungan utama

Nota kecil kepada politikus

Ehem! Kalau duduk kat Kenny Hills hisap cigar Davidoff, jangan bukak mulut kau yang busuk itu dan mencipta slogan-slogan plastik untuk membantu marhain

Nota tambahan : Aku loya!


Titik!

Ulasan

Pa'chik berkata…
kalau sigaraga? :P
Water Lily berkata…
Sigaraga tu apa cik? jenema kereta eh?

Macam2 la aku, kalau marah tak boleh mak tulis blog. Nanti aku melalut bukan2 hehe..
Water Lily berkata…
Hahaha! Aloy kau kroni diaorang ke?
Pa'chik berkata…
sigaraga tu tuan saddiq...
Tanpa Nama berkata…
anyway,,if u just 'bercakap' at the back..nothing will happen n change..i pun pernah tinggal quarters, n tahu how far jurang antara kita n pegawai..but,kita must have keberanian to speak loudly depan dorang ntuk kemudahan n keselamatan kita..'zaman dah berubah''union' korang kena kuat untuk bersuara
ubilepih berkata…
"KALAU TAK SUKA PINDAH"...cis kalau ikutkan marah dan baran mau saya pindahkan si bangsat tu ke Neraka...ha..ha..ha manusia ni selalu lupa untuk menjadi manusia selayaknya manusia.
Water Lily berkata…
Encik Ubi, saya rasa elok encik pindahkan komentar encik ke atas.

Ramai yang keliru dengan template baru saya ni.

Sebenarnya kotak komen untuk setiap entri terletak di atas hahaha!
makissa berkata…
yela kak lily. kite ni mentimun jer. mentimun temu durian. adeiii...sakit kak.

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…