Langkau ke kandungan utama

Nota kecil kepada politikus

Ehem! Kalau duduk kat Kenny Hills hisap cigar Davidoff, jangan bukak mulut kau yang busuk itu dan mencipta slogan-slogan plastik untuk membantu marhain

Nota tambahan : Aku loya!


Titik!

Ulasan

Pa'chik berkata…
kalau sigaraga? :P
Water Lily berkata…
Sigaraga tu apa cik? jenema kereta eh?

Macam2 la aku, kalau marah tak boleh mak tulis blog. Nanti aku melalut bukan2 hehe..
Water Lily berkata…
Hahaha! Aloy kau kroni diaorang ke?
Pa'chik berkata…
sigaraga tu tuan saddiq...
Tanpa Nama berkata…
anyway,,if u just 'bercakap' at the back..nothing will happen n change..i pun pernah tinggal quarters, n tahu how far jurang antara kita n pegawai..but,kita must have keberanian to speak loudly depan dorang ntuk kemudahan n keselamatan kita..'zaman dah berubah''union' korang kena kuat untuk bersuara
ubilepih berkata…
"KALAU TAK SUKA PINDAH"...cis kalau ikutkan marah dan baran mau saya pindahkan si bangsat tu ke Neraka...ha..ha..ha manusia ni selalu lupa untuk menjadi manusia selayaknya manusia.
Water Lily berkata…
Encik Ubi, saya rasa elok encik pindahkan komentar encik ke atas.

Ramai yang keliru dengan template baru saya ni.

Sebenarnya kotak komen untuk setiap entri terletak di atas hahaha!
makissa berkata…
yela kak lily. kite ni mentimun jer. mentimun temu durian. adeiii...sakit kak.

Catatan popular daripada blog ini

Sekaki Payung Kertas

Foto pinjam

Kala langit muram dan meruntuhkan molekul-molekul H2O; di waktu dingin basah begini, ingatan pun menguakkan pintu ke zaman lalu.

Sekaki payung kertas dalam kenangan. Abah(allahyarham) sering-sering menggunakannya ketika berbasikal di waktu hujan.
Orang kampung juga menggunakannya ketika kehujanan. Atau mengiringi jenazah ke teratak sementara menunggu hari perhitungan.

Biarpun puluhan tahun berlalu, aromanya masih terbau-bau. Waktu itu ia cuma berwarna asli. Coklat kehitaman.

Wangi!!

Saya sering-sering menghidunya. Ketagihan. Umpama penghidu gam. Rasa mau dipatah-patahkan bilah-bilah rantingnya dan diratah-ratah.

Memang gila!

Kini.

Payung kertas berganti nylon. Walau bercorak cantik warna-warna, hilang seri tanpa aroma.
Katanya nylon tahan lebih lama!

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…