Langkau ke kandungan utama

Mohon Maaf

Blog puisi dan fiksyen saya ditutup atas nasihat perundangan yang saya terima. Saya akan membuat jemputan kepada individu tertentu sahaja.


Maaf!

Ulasan

Yunus Badawi berkata…
Jemputlah saya kalau sudi.
mugiwara berkata…
saya boleh tak?

:)
Water Lily berkata…
Ya, saya akan jemput untuk semua kawan-kawan yang sentiasa menyokong dan pembeli2 naskah SE.
tasikmerah berkata…
dah ada jembalang tanah yg plagiat ke kak?

ko pinggirkan aku ko siap kak. he he.

kak, jom maskara shorties.


.
Jobino berkata…
ini mesti kes banyak mencuri idea dan menciplak la nih..
Aishah Jamal berkata…
Saya faham perasaannya bila penat lelah kita mengarang ayat juga puisi diciplak oleh mereka yang langsung tidak menghargai 'seni'.

Apapun, semoga WL terus sukses dalam penulisan kreatif.
rudy bluehikari berkata…
saya usah dilupa.
setiakasih berkata…
saya memahami.. jemput saya ya jika sudi.... email add saya susulkan di FB..

:)

Usah minta maaf ya.. anda tidak bersalah! :)
xiiinam berkata…
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
xiiinam berkata…
...tengah bekira-kira untuk tutup xiiinam...










wl pun dh tak sudi nak mai dah...hu..hu..
Water Lily berkata…
Purp,
Akak tak pernah lupakan kamu ok hehe..

Kak Lah,
Saya pi wooo..baca diam2..cerita Hong Ling tu sgt menarik. Jgn merajuk ye!


Ya, plagiat-saya sekadar berhati2. Bila fikir2 siapalah yang nak tiru kerja 'sampah' kita tu. Tapi kalau idea ditiru, saya tak boleh buat apa2. Otai blog Tok R pun kena.

En Rudy,
email saya ya!

Saya mohon maaf sekali lagi.
Nizam.Ariff berkata…
Terima kasih kerana menjemput aku...
SHIMI berkata…
kak lily,
saya boleh turut serta ker....
Water Lily berkata…
Shimi

Sila tinggalkan email di sini. Jika tak mahu tinggalkan facebook. Jika tak mahu juga , email akak ye hehe..
Batara Guru berkata…
orang asing diulit mimpi2, kita jadi 'anak tiri'............
faziz ar berkata…
tak tahu cara macam mana nak masuk your NHR. tolong bagi tahu steps cos i'm not so literate in this fields
wmy berkata…
keep it up kak lily. saya akan sokong.
Khar berkata…
bakar je pejabat orang tu ... hehehe

Catatan popular daripada blog ini

Sekaki Payung Kertas

Foto pinjam

Kala langit muram dan meruntuhkan molekul-molekul H2O; di waktu dingin basah begini, ingatan pun menguakkan pintu ke zaman lalu.

Sekaki payung kertas dalam kenangan. Abah(allahyarham) sering-sering menggunakannya ketika berbasikal di waktu hujan.
Orang kampung juga menggunakannya ketika kehujanan. Atau mengiringi jenazah ke teratak sementara menunggu hari perhitungan.

Biarpun puluhan tahun berlalu, aromanya masih terbau-bau. Waktu itu ia cuma berwarna asli. Coklat kehitaman.

Wangi!!

Saya sering-sering menghidunya. Ketagihan. Umpama penghidu gam. Rasa mau dipatah-patahkan bilah-bilah rantingnya dan diratah-ratah.

Memang gila!

Kini.

Payung kertas berganti nylon. Walau bercorak cantik warna-warna, hilang seri tanpa aroma.
Katanya nylon tahan lebih lama!

Cenderahati yang saya suka

Cenderahati
Coco dengan muka seposen
Buah hati
Biasalah. Sebagai individu yang biasa pergi bekerja, kerinduaan tehadap tempat berkerja pasti ada. Rasa macam kehilangan. Mungkin macam ahli politik pencen, yang kehilangan sokongan dan kata-katanya tidak lagi laku. Langkah terakhir, keluar parti. Ha! Ha! Ha!.

Saya rindukan anak-anak itu. Walaupun telah bertalak tiga dan berkerat rotan dengan bekas boss.

Hari murung dan mendung. Saya asyik berkelubung di dalam selimut. Demam dan hati saya selubung dengan sedih.

Lega tetapi sedih. Semua bercampur-baur.

Alahai.

Lalu tadinya, lelaki saya telah pulang dengan sepucuk surat. Bukan surat cinta ya!. Juga juga bukan surat panggilan temuduga. Bukan juga surat berantai tau.

Ada dua uncang teh Sabah di dalamnya. Mulanya, saya ingat si pengirimnya seorang gadis comel ini hanya mau bergurau-gurau di laman siber.

“Sedap ni” Lelaki saya.

“Oit.oit, bang!!. Jangan minum. Saya mau simpan. Cenderahati tu tau!”

“Cheh!” Dia segara meletakkan kembali uncang teh dan mengam…