Langkau ke kandungan utama

Mohon Maaf

Blog puisi dan fiksyen saya ditutup atas nasihat perundangan yang saya terima. Saya akan membuat jemputan kepada individu tertentu sahaja.


Maaf!

Ulasan

Yunus Badawi berkata…
Jemputlah saya kalau sudi.
mugiwara berkata…
saya boleh tak?

:)
Water Lily berkata…
Ya, saya akan jemput untuk semua kawan-kawan yang sentiasa menyokong dan pembeli2 naskah SE.
tasikmerah berkata…
dah ada jembalang tanah yg plagiat ke kak?

ko pinggirkan aku ko siap kak. he he.

kak, jom maskara shorties.


.
Jobino berkata…
ini mesti kes banyak mencuri idea dan menciplak la nih..
Aishah Jamal berkata…
Saya faham perasaannya bila penat lelah kita mengarang ayat juga puisi diciplak oleh mereka yang langsung tidak menghargai 'seni'.

Apapun, semoga WL terus sukses dalam penulisan kreatif.
rudy bluehikari berkata…
saya usah dilupa.
setiakasih berkata…
saya memahami.. jemput saya ya jika sudi.... email add saya susulkan di FB..

:)

Usah minta maaf ya.. anda tidak bersalah! :)
xiiinam berkata…
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
xiiinam berkata…
...tengah bekira-kira untuk tutup xiiinam...










wl pun dh tak sudi nak mai dah...hu..hu..
Water Lily berkata…
Purp,
Akak tak pernah lupakan kamu ok hehe..

Kak Lah,
Saya pi wooo..baca diam2..cerita Hong Ling tu sgt menarik. Jgn merajuk ye!


Ya, plagiat-saya sekadar berhati2. Bila fikir2 siapalah yang nak tiru kerja 'sampah' kita tu. Tapi kalau idea ditiru, saya tak boleh buat apa2. Otai blog Tok R pun kena.

En Rudy,
email saya ya!

Saya mohon maaf sekali lagi.
Nizam.Ariff berkata…
Terima kasih kerana menjemput aku...
SHIMI berkata…
kak lily,
saya boleh turut serta ker....
Water Lily berkata…
Shimi

Sila tinggalkan email di sini. Jika tak mahu tinggalkan facebook. Jika tak mahu juga , email akak ye hehe..
Batara Guru berkata…
orang asing diulit mimpi2, kita jadi 'anak tiri'............
faziz ar berkata…
tak tahu cara macam mana nak masuk your NHR. tolong bagi tahu steps cos i'm not so literate in this fields
wmy berkata…
keep it up kak lily. saya akan sokong.
Khar berkata…
bakar je pejabat orang tu ... hehehe

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…