Langkau ke kandungan utama

Temuduga


Baju baru paling ummp! - RM40
Tudung ala Ekin - RM40
Beg tangan buruk - RM35
Kasut raya lepas - RM20
Kos foto dan salinan sijil - RM10



Jawatan temuduga - rahsia
Jawapan temuduga - ada rezeki adalah nanti
Pengalaman pahit manis - tidak ternilai


Kata bijak pandai, hanya orang dungu akan berhenti berharap.

Ulasan

en_me berkata…
muger berjaya..
GiGGLe GaL berkata…
moga berjaya kak.. jgn putus asa ..ceria selalu..
Salam Water Lily,

"all the best",

"ada rezeki adalah tu".
Nikotin berkata…
good luck.

wah..dah tulis balik nih, amacm penjualan buku ???
Tanpa Nama berkata…
Nik,
Buku banyak lagi..tak mau order?

Zul,
T.kasih..insyaallah jika ada adalah. Jika tiada, mungkin Allah swt akan memberikannya melalui sumber2 lain yang tak diduga.

Gal,
Yup harusnya begitu, namun kitakan cuma manusia dik! Ada waktu, terasa amat kalah & kecewa.


Me,
T.kasih kerana selalu datang dan memberikan kata2 peransang. :)

W.Lily
addyaholix berkata…
saya cuma berhenti berharap pada manusia. titik.
Zu berkata…
all d'best for the interview..

boleh tolong jwb survey tak??

"The objective of this survey is to determine the 5 most important criteria in evaluating blog quality base on user perception. The top 5 blog categories preferred by blog readers are Personal Diary, Socio-political Commentary, Humor/Entertainment, Lifestyle and Technology. We are going to evaluate these type of blog. The 5 most important criteria might be different for different type of blog."

kalau berminat, boleh klik url kat bwh:

http://www.surveygizmo.com/s/187637/blog-evaluation


Thank you for your time.
Nizam.Ariff berkata…
Harapan adalah satu motivasi yang cukup kuat buat manusia untuk terus hidup.

Hope...
Eyriqazz berkata…
Salam singgah.Singgahla di http://eyriqazz.blogspot.com
Water Lily berkata…
Nizam,
I hope ! Banyak sgt aku punya harapan..usaha barangkali yg terkurang

E,
t/kasih.akan saya kunjungi jika punya kesempatan nanti :)
l.i.f.e berkata…
kak, wish all the good thing for u. hopefully boleh jumpa lagi :)
shila
Water Lily berkata…
Shila.

Moga ketemu lagi,jika panjang umurnya :)
SUXX berkata…
wah pergi ke.

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…