Langkau ke kandungan utama

Monday Blues

Dalam mood Monday Blues.  Badan terasa sakit-sakit. Tetap kena pergi melunasi amanah. Cuti tahunan berbaki lima hari lagi

Semalam. Tidak dapat mengemaskini eentri,  Tertidur panjang, Sakit. Badan lemah longlai. 

Entah bagaimana tersalah makan ubat, Nasib baik masih bernafas,

Mahu pergi. Nanti saya cerita.

Ps: Jika kamu terlihat bayang saya di FB, itu bukan saya.  Encik Suami sedang melakukan pemantauan  ha ha. :p.  

Jika saya, akan saya kemaskini status.  Jika tidak pun, saya akan berbual kosong bersama Cik Nana atau paling kerap perbualan kosong bersama Remy.

Mari hayati lagu yang ditujukan buat diri sendiri.Ulasan

Aku berkata…
Pokok, oh pokok...

kenapa kamu suka goyang-goyang walau angin tak datang?


err... hah?!! ye ke??!!!! wuihh.. tak sangka sungguh!!
tasekM berkata…
aku suka lagu tu.


.
sepa berkata…
sayapun kekadang...

'terlalu mahu, dan mahu. terlupa apa yg perlu'...
Water Lily berkata…
Sepa,

Lirik yang mengena batang hidung sendiri :)

Tas,

aku suka liriknya :)

Nizam.

Ha ha ha..

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…