Langkau ke kandungan utama

.


Ada kala
terpaksa lupakan mimpi-mimpi seketika
walau telah nampak bebayang kejayaan
terpaksa dilupakan
demi
demi

Oh! Aku sedang belajar menyukai
yang baharu

Ah! demi..demi...

Ah! Nampak benar aku sedang juga sedang stress
sampai hendak menjawab komen pun tidak terdaya
hendak meletakkan tajuk entri pun akal macam mandul

Ulasan

a kl citizen berkata…
semoga terusan kuat dan diberi kemudahan

terbaru dari saya : long bamboo
Si Kachak Suparjo berkata…
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Si Kachak Suparjo berkata…
Gua tak stress.

Tapi gua tertekan,
sebab sama macam lu,
gua pun tengah mandul ilham.
Water Lily berkata…
T.kasih untuk adik kachak, cikgu Nor dll. yg masih membaca.
Nizam.Ariff berkata…
Err... kopi tongkat ali tak bleh jadi ubat mandul ilham ye kak?

Hahahaha

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…