Duit ini saya mahu guna untuk beli makanan kucing saya. Click Please!

19.3.08

Tag untuk kali kedua ( sempena musim menge"tag")

Oleh kerana sang permaisuri telah berjanji dengan Pak Bilal, akan menjawab tagnya selepas pru ke 12, maka dengan ini dipersembahkan:

Bagaimanapun tag ini mempunyai undang-undang yang agak konsisten selaras dengan budaya Melayu - Islam. Mari kita tengok adat-istiadatnya:

  1. Permaisuri kena berkongsi 5 link kegemarannya
  2. Mesti BERSIH. Tiada link yang “gitu-gitu”.
  3. Hanya LIMA link.
  4. Perlu memberitahu LIMA individu.
  5. Linkkan semula kepada individu yang mengetag permaisuri
  6. Link tersebut perlulah link yang aktif.

    Sekarang mari kita tinjau pautan-pautan kesukaan permasuri.

    OUM.
    Mestilah permaisuri ke sini setiap hari. Itulah kelas onlinenya dan dia bakal memperolehi 5% untuk markah kerja kursus. Kata tutornya, 5 markah pun amat penting untuk lulus,mendapat gred yang baik dan pointer yang bagus.

    Jejaka kacak yang pemalu
    Blog jejaka yang berkongsi zodiac dengan sang permaisuri ini, dilawati 27 kali sehari sebab jejaka inilah tanpa sedar telah memberinya ilham untuk mempertajamkan bakatnya.

    Tuan Sinaganaga
    Sifu tatabahasa permaisuri. Hancuss!! Tapi memetik kata-katanya “Jika LOVE, telan”, maka setiap jam permaisuri akan refresh blognya.

    YouTube
    Hiss..siapalah yang tidak teruja dengan laman ini. Macam-macam ada dan yang patut tiada pun ada. Kalah TV berbayar ASTRO.

    Pak Bilal dengan laman yang lagi satu.
    Postingnya tentang “Bila wanita menjaga aurat” amat membimbing sang permaisuri. Terima kasih Encik Shah.

So, now let 's complete the game.

Permaisuri akan menge"tag" lelaki-lelaki yang menjadi pujaan hatinya ketika dia hanya menjadi penonton flem America/Amerika Latin. Dia peduli apa jika lelaki-lelaki ini tidak faham Bahasa Melayu.

Percayalah mereka teramat kacak hahaha!!! Dan permaisuri tidak berani memberitahu hero yang pertama dan terakhir itu kerana satunya mereka amat ganas-ganas manja dan mereka terlalu sibuk (baca: tip top); tidak akan melayan tag permaisuri. Apa barang tag-tag ni...mungkin itulah ayat ganas-ganas manja mereka.

Diharap Pak Bilal berpuas hati dan kali ini dijamin seratus persen asli. Tiada ciplak sama sekali.

10 ulasan:

Azzam Supardi berkata...

Ye. Ye. Betul tu. T/kasih.

Ungku Nor berkata...

perghh..nasib baik tak termasuk dalam list yang 5 tuh..ahahaha ;p

cakapaje berkata...

Salam WL,

Akhirnya, setelah janggut ky bertambah panjang lol! Terima kasih :)

Oop! Jangan marah saya mengusik ye.

Ni, ada jemputan khas untuk WL ke Listen Only dengan harapan terhibur di sana :)

blackpurple @ jowopinter berkata...

Isk! Susah betul jadi jejaka kacak dan pemalu nih....

Hahaha!

Sastri berkata...

ah... keanu reeves... minat banget sama dia dulu... sekarang beralih arah kepada wentworth miller... :p

13may berkata...

fuh! sib baik takde nama 13may...

*purak purak tak nampak*

hahha hahha :D

Si Kachak Yang Masih Teruna berkata...

wahhhhhhhhhhhhhh!

itu sj yg mampu sy luahkan.

u jump, i jump la.

waterlily berkata...

Salam.
Azzam,
Apa yang betul ha? Terima kasih.

Kak Ungku,
Tag kali ni untuk jejaka-jejaka kacak sahaja sebab asalnya juga dari jejaka yang kacak :D

ps: Kak Ungku tu panggilan yang glemer untuk Ungku Nor. Bukan pasal dia lebih tua dari pompuan ni. Harap maklum.

Pak Bilal yang kacak,
Terima kasih di atas dedikasi itu. Oh..sungguh teruja sang permaisuri yang tidak pernah memotong kek besday.
Kawn-kawan mari kita pergi ke laman listen only. WL nak kongsi keceriaan ini bersama.

Jejaka kacak yang pemalu,
bukan salah ibu mengandung...kamu memang kacak kan? Hahaha.

Dik Sas,
Keenu Reaves Penang tu tak mainat ke?:D

Maymay aka Keenu Reaves,
Jangan purak-purak ye.
oit...oit..bagitau kak Lily cam mana nak bagi signal kat kedua hero tu JorGE E. Abello dan si Kojak yang urban tu.

Adik Ying tolonglah datang sini cepat :D.

Si hero Tatanic,
Kak Lily tau kamu khachak ahaks!!
Kalau ada link ke 6,kak Lily mau tag sama jejaka hensem pengulas blog itu. Baru cukup syarat.LOL

sinaganaga berkata...

Jika LOVE - telankan saja!

waterlily berkata...

Ya..telankan saja! walau api,walau duri hatta racun sekalipun hahaha(aku ketawa dalam tangisan mengenang kisah Teh & para wanita senasib dengannya)