Langkau ke kandungan utama

Imej-imej Raya lagi....
Mereka punya cerita sendiri...
Pix 1 - saya dan "Da Bam" pakwe Along(student kelas Multimedia PLPP)..saper nama betulnya......lupa nak tanya. Expert main guitar tu........
Pix 2 - Leman dan Nabil (anak kak Rose). Leman nampak macam normal....tapi bila jalan terhuyung-hayang. Satu pagi dia dihalau oleh driver bas sebab disangka orang mabuk - walaupun dia dah tunjuk kad OKUnya...Sejak hari tu dia sentiasa gantung kad OKU di lehernya :)
Pix 3 - Uncle Muniandy yang baik budi - driver PLPP & isterinya
Pix 4 - Bila nak diet bang :P

Ulasan

Salam,

Saya melihat-lihat imej-imej ini dan imej-imej yang sebelumnya. Saya terdiam. Ada sesuatu yang menyentuh jiwa saya sebenarnya. Sesungguhnya.
waterlily berkata…
Saudara BP@JP,

Memang ada yang menyentuh jiwa terutama apabila bercerita tentang Nabil Najmi. Umurnya sudah 10 tahun....namun dia masih terlentang bagai seorang bayi. Biarpun tidak dapat berkata, saya pasti dia tahu apa yang berlaku di sekelilingnya. Saya berdoa semoga Allah panjangkan usia ayahbondanya.......
Terima kasih kerana singgah di sini

Catatan popular daripada blog ini

Sekaki Payung Kertas

Foto pinjam

Kala langit muram dan meruntuhkan molekul-molekul H2O; di waktu dingin basah begini, ingatan pun menguakkan pintu ke zaman lalu.

Sekaki payung kertas dalam kenangan. Abah(allahyarham) sering-sering menggunakannya ketika berbasikal di waktu hujan.
Orang kampung juga menggunakannya ketika kehujanan. Atau mengiringi jenazah ke teratak sementara menunggu hari perhitungan.

Biarpun puluhan tahun berlalu, aromanya masih terbau-bau. Waktu itu ia cuma berwarna asli. Coklat kehitaman.

Wangi!!

Saya sering-sering menghidunya. Ketagihan. Umpama penghidu gam. Rasa mau dipatah-patahkan bilah-bilah rantingnya dan diratah-ratah.

Memang gila!

Kini.

Payung kertas berganti nylon. Walau bercorak cantik warna-warna, hilang seri tanpa aroma.
Katanya nylon tahan lebih lama!

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…