Langkau ke kandungan utama

Imej-imej Raya lagi....
Mereka punya cerita sendiri...
Pix 1 - saya dan "Da Bam" pakwe Along(student kelas Multimedia PLPP)..saper nama betulnya......lupa nak tanya. Expert main guitar tu........
Pix 2 - Leman dan Nabil (anak kak Rose). Leman nampak macam normal....tapi bila jalan terhuyung-hayang. Satu pagi dia dihalau oleh driver bas sebab disangka orang mabuk - walaupun dia dah tunjuk kad OKUnya...Sejak hari tu dia sentiasa gantung kad OKU di lehernya :)
Pix 3 - Uncle Muniandy yang baik budi - driver PLPP & isterinya
Pix 4 - Bila nak diet bang :P

Ulasan

Salam,

Saya melihat-lihat imej-imej ini dan imej-imej yang sebelumnya. Saya terdiam. Ada sesuatu yang menyentuh jiwa saya sebenarnya. Sesungguhnya.
waterlily berkata…
Saudara BP@JP,

Memang ada yang menyentuh jiwa terutama apabila bercerita tentang Nabil Najmi. Umurnya sudah 10 tahun....namun dia masih terlentang bagai seorang bayi. Biarpun tidak dapat berkata, saya pasti dia tahu apa yang berlaku di sekelilingnya. Saya berdoa semoga Allah panjangkan usia ayahbondanya.......
Terima kasih kerana singgah di sini

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…