Langkau ke kandungan utama

Sampah-sarap dunia maya

Setiap kali saya klik perkataan'cerita' maka pakcik gugel secara automatiknya menyarankan beberapa cerita teeeeeeeeeeeeeet. Saya pun menjadi corius walaupun saya tahu coriusity will kill the cat.

Saya kik satu laman saranan pakcik gugel.
Rasa macam nak menyumpah seranah.

Kenapa laman-laman seperti ini tidak dipantau oleh pihak-pihak berkenaan?
Kenapa tak dengar pun orang buat laporan polis?
Kenapa?

Saya syak pakcik gugel gila sex juga agaknya
Sama macam penulis-penulis yang suka menulis cerita teeett itu.
Sama macam pembaca-pembaca yang suka viewed laman teeeeeeeeet itu.

Ini tak boleh tulis lebih-lebih lah kan?
Nanti saya ke 'dalam' pula.
Cuit sikit pasal isu OKU pun sudah dimarah orang!

Ulasan

xiiinam berkata…
Klik 'ckLah'.
Suruh pakcik Google cari.






(Gurau je ye Mar!!!)
kingbinjai berkata…
pasal dorang suke criter ceriter camtu.. gamaknyalah
SHIMI berkata…
salam kak,
dunia memang telah berubah. Citarasa manusia yang ada di dalamnya juga mengikuti perubahan itu.Banyak jiwa yang kacau sekarang nih.
Nizam.Ariff berkata…
Errm...


Teringat zaman mona gersang...

hahaha
tunbegia berkata…
suka dgn 'curiousity will kill the cat',

salamm,

Catatan popular daripada blog ini

Sekaki Payung Kertas

Foto pinjam

Kala langit muram dan meruntuhkan molekul-molekul H2O; di waktu dingin basah begini, ingatan pun menguakkan pintu ke zaman lalu.

Sekaki payung kertas dalam kenangan. Abah(allahyarham) sering-sering menggunakannya ketika berbasikal di waktu hujan.
Orang kampung juga menggunakannya ketika kehujanan. Atau mengiringi jenazah ke teratak sementara menunggu hari perhitungan.

Biarpun puluhan tahun berlalu, aromanya masih terbau-bau. Waktu itu ia cuma berwarna asli. Coklat kehitaman.

Wangi!!

Saya sering-sering menghidunya. Ketagihan. Umpama penghidu gam. Rasa mau dipatah-patahkan bilah-bilah rantingnya dan diratah-ratah.

Memang gila!

Kini.

Payung kertas berganti nylon. Walau bercorak cantik warna-warna, hilang seri tanpa aroma.
Katanya nylon tahan lebih lama!

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…