Langkau ke kandungan utama

Sampah-sarap dunia maya

Setiap kali saya klik perkataan'cerita' maka pakcik gugel secara automatiknya menyarankan beberapa cerita teeeeeeeeeeeeeet. Saya pun menjadi corius walaupun saya tahu coriusity will kill the cat.

Saya kik satu laman saranan pakcik gugel.
Rasa macam nak menyumpah seranah.

Kenapa laman-laman seperti ini tidak dipantau oleh pihak-pihak berkenaan?
Kenapa tak dengar pun orang buat laporan polis?
Kenapa?

Saya syak pakcik gugel gila sex juga agaknya
Sama macam penulis-penulis yang suka menulis cerita teeett itu.
Sama macam pembaca-pembaca yang suka viewed laman teeeeeeeeet itu.

Ini tak boleh tulis lebih-lebih lah kan?
Nanti saya ke 'dalam' pula.
Cuit sikit pasal isu OKU pun sudah dimarah orang!

Ulasan

xiiinam berkata…
Klik 'ckLah'.
Suruh pakcik Google cari.






(Gurau je ye Mar!!!)
kingbinjai berkata…
pasal dorang suke criter ceriter camtu.. gamaknyalah
SHIMI berkata…
salam kak,
dunia memang telah berubah. Citarasa manusia yang ada di dalamnya juga mengikuti perubahan itu.Banyak jiwa yang kacau sekarang nih.
Nizam.Ariff berkata…
Errm...


Teringat zaman mona gersang...

hahaha
tunbegia berkata…
suka dgn 'curiousity will kill the cat',

salamm,

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…