Langkau ke kandungan utama

Maskara 19


Saya rasa jika saya ada kelapangan saya mahu pakai  pergi maskara.

“Kita pergi ye darling bang!” Kalau jawapannya tidak kau tidurlah dengan kucing kesayangan kita tu.

“Nanti-nantilah. Tengok jadual kerja dulu”

“Okey”


Hek’eleh macam dia pegawai.

Datanglah beramai-ramai ke acara yang hip ini. Untung-untung foto anda akan diphotoshopkan oleh Sinaganaga.

Maklumat lanjut Sindiket Soljah.
Benar. Mereka berkarya untuk bergembira.


Terima kasih cekgoooooooo! Saya sudah pandai meloyar buruk hahaha!



Ulasan

achik berkata…
teringin nak pegi.. tapi 'xde hidung'.. ;p
xiiinam berkata…
Wah...
Bangga cikgu melihat 'anak murid dah berjaya...'

Habis semua kau 'potong' ya Mar!!!

He..he...


Psst: Kalau nak lihat isteri dan anak-anak Imau, meh datang rumah ckLah!!!

(Juga komen di luar pagar!)
tasekM berkata…
lama kita tak jumpa kat maskara ye kak...? hmmm...



.
setiakasih berkata…
bijaknyer die... :)
Tanpa Nama berkata…
Achik,
Tak payah guna hidung untuk menonton persembahan kat MASKARA :p

Moh ler pergi.

Kak Lah,
Tengoklah sape 'cekgooo'nya.

Dah tengok. Semalam pergi ke blog Nuha,terang sikit dari blog ibunya hahaha!

TM,
Moh ler..ajak en darling ko.Aku rindu la sama MC.

Setia,
Aha, sekadar nak test ilmu baru. :)


WL
l.i.f.e berkata…
alaa..saya pun nak juga buat ayat yang boleh potong2 ni...kak lily nanti ajar eh.

*tengah pikir mana nak tumpangkan baby ain kalau nak pergi maskara*
xiiinam berkata…
Oooo..ckLah dah faham...
Setelah lama tak muncul,dia datang rumah xiiinam nak tanya benda tu je...





Lepas tu,..dia tak ingin nak tinggal jejak lagi...balik macam sebelumnya!!!!



Nak merajuklah macam ni...sob..sob..

Ku sedar diri ku ini...sob..sob...



Sob..sob...


Usoooob..oooo Usoob!!
Water Lily berkata…
Shila,
Menurut kata cekgooo akak(yg sdg merajuk tu ehee..) buat gini.

Pegi setting
pastu skroll bawah
Tgk kat global settings
ada tulis 'select post editor'
klik aja updated editor.

pastu save.

T.kasih untuk Kak Lah untuk perkongsian ilmu yang baik. :)

Ala,jangan merajuk la yanggggggggggggg!

Catatan popular daripada blog ini

Sekaki Payung Kertas

Foto pinjam

Kala langit muram dan meruntuhkan molekul-molekul H2O; di waktu dingin basah begini, ingatan pun menguakkan pintu ke zaman lalu.

Sekaki payung kertas dalam kenangan. Abah(allahyarham) sering-sering menggunakannya ketika berbasikal di waktu hujan.
Orang kampung juga menggunakannya ketika kehujanan. Atau mengiringi jenazah ke teratak sementara menunggu hari perhitungan.

Biarpun puluhan tahun berlalu, aromanya masih terbau-bau. Waktu itu ia cuma berwarna asli. Coklat kehitaman.

Wangi!!

Saya sering-sering menghidunya. Ketagihan. Umpama penghidu gam. Rasa mau dipatah-patahkan bilah-bilah rantingnya dan diratah-ratah.

Memang gila!

Kini.

Payung kertas berganti nylon. Walau bercorak cantik warna-warna, hilang seri tanpa aroma.
Katanya nylon tahan lebih lama!

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…