Langkau ke kandungan utama

Maskara 19


Saya rasa jika saya ada kelapangan saya mahu pakai  pergi maskara.

“Kita pergi ye darling bang!” Kalau jawapannya tidak kau tidurlah dengan kucing kesayangan kita tu.

“Nanti-nantilah. Tengok jadual kerja dulu”

“Okey”


Hek’eleh macam dia pegawai.

Datanglah beramai-ramai ke acara yang hip ini. Untung-untung foto anda akan diphotoshopkan oleh Sinaganaga.

Maklumat lanjut Sindiket Soljah.
Benar. Mereka berkarya untuk bergembira.


Terima kasih cekgoooooooo! Saya sudah pandai meloyar buruk hahaha!



Ulasan

achik berkata…
teringin nak pegi.. tapi 'xde hidung'.. ;p
xiiinam berkata…
Wah...
Bangga cikgu melihat 'anak murid dah berjaya...'

Habis semua kau 'potong' ya Mar!!!

He..he...


Psst: Kalau nak lihat isteri dan anak-anak Imau, meh datang rumah ckLah!!!

(Juga komen di luar pagar!)
tasekM berkata…
lama kita tak jumpa kat maskara ye kak...? hmmm...



.
setiakasih berkata…
bijaknyer die... :)
Tanpa Nama berkata…
Achik,
Tak payah guna hidung untuk menonton persembahan kat MASKARA :p

Moh ler pergi.

Kak Lah,
Tengoklah sape 'cekgooo'nya.

Dah tengok. Semalam pergi ke blog Nuha,terang sikit dari blog ibunya hahaha!

TM,
Moh ler..ajak en darling ko.Aku rindu la sama MC.

Setia,
Aha, sekadar nak test ilmu baru. :)


WL
l.i.f.e berkata…
alaa..saya pun nak juga buat ayat yang boleh potong2 ni...kak lily nanti ajar eh.

*tengah pikir mana nak tumpangkan baby ain kalau nak pergi maskara*
xiiinam berkata…
Oooo..ckLah dah faham...
Setelah lama tak muncul,dia datang rumah xiiinam nak tanya benda tu je...





Lepas tu,..dia tak ingin nak tinggal jejak lagi...balik macam sebelumnya!!!!



Nak merajuklah macam ni...sob..sob..

Ku sedar diri ku ini...sob..sob...



Sob..sob...


Usoooob..oooo Usoob!!
Water Lily berkata…
Shila,
Menurut kata cekgooo akak(yg sdg merajuk tu ehee..) buat gini.

Pegi setting
pastu skroll bawah
Tgk kat global settings
ada tulis 'select post editor'
klik aja updated editor.

pastu save.

T.kasih untuk Kak Lah untuk perkongsian ilmu yang baik. :)

Ala,jangan merajuk la yanggggggggggggg!

Catatan popular daripada blog ini

Hari minggu yang kelabu

Hi awak, saya on laptop konon nak siapkan takwim, jadual balik kampung dan laporan kerosakan untuk dihantar ke PPD esok. Takwim asrama dah masuk setengah bulan masih tidak dapat disiapkan dengan sempurna dan jayanya. Orang dewan makan sudah 2 minggu memasak. tapi jadual menu mingguan masih belum saya print out. Pelajar asrama - sudah balik ke kampung pun saya masih belum siapkan.
Laporan kerosakan yang saya janji dengan Puan Pengetua nak siapkan minggu lepas pun gagal juga disiapkan. Maaf inilah saya - dan puan perlu terima seadanya saya.
Takwim asrama - sebenarnya adalah list tugas warden. Oleh kerana semua rakan sekerja saya yang sihat walafiat membuatnya, maka saya juga kena buktikan yang SAYA BOLEH!
Sekarang puan itu arahkan belajar membuat kewangan asrama - MESTI BOLEH! kata dia. Ya - mestilah saya akan cakap yes mem - walaupun saya masih  terkial-kial dengan kutipan yuran makan dan struggle dengan resit rasmi yuran makan tahun lepas yang belum ditulis.
Ya- airmata ini sudah kering m…

Catatan-catatan kepada (...diri juga...)

Pada akhirnya, saya menjadi begitu yakin. Blog saya sudah tidak lagi dikunjungi. Berdasarkan rating, trafik dan komentar.  
Dan datang jua pada hari dan ketika-ketikanya saya seperti tidak kisah lagi pada perhatian manusia.
Kadang terasa mahu marah, mengomel hatta mencarut sekali pun, kita ada medium baru iaitu Facebook.
Sungguh saya memang pemarah. Tetapi yakin saya tidak pernah mencarut. Marah dalam diam. Pendam. Hilang. Kadang marah skala kecil di Facebook. Kemudian saya padam.  Adakah dosa mengaibkan orang boleh dipadam? Adakah dosa mengecilkan hati orang boleh terpadam ? Dan mereka yang menyakiti saya, enggan hormati saya itu adalah urusan mereka dengan Tuhan.
Apalah daya saya. Meyakinkan manusia-manusia lain, agar telus mengikut peraturan adalah sama sekali tidak wajar.  Kita dibesarkan dan ditarbiahkan dengan corak pemikiran yang berbeza. Lahir kita pula dari genarasi berbeza.
Masing-masing ada ego. 
Jika saya merasa membuang sampah merata tempat itu berdosa amat, barangkali a…