Duit ini saya mahu guna untuk beli makanan kucing saya. Click Please!

29.8.07

Siapa prihatin....ramai juga

Utusan Malaysia Online - rencana

Ini bukan tulisan saya - tulisan seorang salah seorang (wartawan) yang prihatin terhadap OKU. Terima kasih saudara. Mudah-mudahan ramai lagi yang prihatin di luar sana - lebih-lebih lagi yang bekerja di "kementerian & pejabat "itu.

5 ulasan:

The Purple Cat berkata...

Ku Seman's quote of:
"Di tempat meletak kereta pula, petak untuk kenderaan yang membawa OKU hanya sekadar syarat. Bayangkan hanya dua atau tiga petak saja dan itu pun akan digunakan oleh orang biasa yang tidak mempunyai kesedaran sivik".

How sadly true. I've seen many people yang "penuh upaya" parking in these lots. Dorang fikir nak lepaskan diri dorang aje. Very selfish of them.

waterlily berkata...

Yup agree with you purple cat. Well what can we said (some of us -me for xample -hav speech disablity or we unable to talk at all.) So, the people out there - they must try hard to listen to us).
Thanks for the supported & dropping b:)

Hamizi berkata...

ada orang mencadangkan mata pelajaran sivik diajar semula di sekolah-sekolah kerana rakyat malaysia banyak yang "tidak bermoral" walaupun belajar moral dan "tidak beragama" walaupun belajar agama...

anak-anak perlu diajar sejak di bangku sekolah lagi, kalau dah besar dah jadi tabiat...

ketika melalui jalan tun sambanthan saban hari saya kagum melihat OKU lebih berdikari serta orang awam yang agak prihatin (70%)...

semoga anda diberkati tuhan... setiap kekurangan pasti ada kelebihannya, bagi mereka yang mahu melihat...

The Purple Cat berkata...

waterlily, how can I email you?

waterlily berkata...

Dear Purple cat & Hamizi,
Thanks again for dropping by:)

My email is :darcy_maria70@yahoo.com.my